> Strona główna > Centrum prasowe > Informacje prasowe > Grupa Work Service > Zmiany w Zarządzie Gi Group

Zmiany w Zarządzie Gi Group

Marcos Segador Arrebola obejmie z dniem 1 stycznia 2022 roku funkcję Prezesa Zarządu Gi Group Poland S.A., zastępując na tym stanowisku Iwonę Szmitkowską. Jednocześnie jako Dyrektor Zarządzający Gi Group, będzie odpowiadał za strategię wszystkich spółek międzynarodowej agencji zatrudnienia działających w Polsce.

Zmiany w Zarządzie Gi Group Poland S.A. są wynikiem złożenia rezygnacji z pełnienia funkcji Prezesa Zarządu przez Iwonę Szmitkowską, która piastowała to stanowisko od stycznia 2021 roku. Wcześniej, od momentu zrealizowania umowy inwestycyjnej, na mocy której Gi Group przejęła kontrolny pakiet akcji Work Service S.A., pełniła stanowisko Wiceprezesa Zarządu. Wcześniej przez półtora roku była Prezesem Zarządu Work Service S.A., z którą była związana od 2003 roku. Doświadczenie Iwony Szmitkowskiej w szeroko pojętej branży HR było bardzo ważne dla wzmocnienia pozycji firmy na silnie konkurencyjnym rynku i ustabilizowania sytuacji finansowej spółki, którą kierowała, oraz w integracji ze strukturami Gi Group.

Decyzją Rady Nadzorczej Gi Group Poland S.A., z dniem 1 stycznia 2022 roku stanowisko Prezesa Zarządu Gi Group Poland S.A. obejmie Marcos Segador Arrebola, który będzie jednocześnie - jako Dyrektor Zarządzający Gi Group - odpowiadał za opracowanie i wdrażanie strategii oraz realizację celów biznesowych we wszystkich spółkach Grupy w Polsce, które działają pod markami: Gi Group, Wyser, Grafton, TACK&TMI.

- Marcos Segador Arrebola ma ponad 20-letnie międzynarodowe doświadczenie w zakresie zarządzania w 20 krajach w Europie i Azji. Będzie ono pomocne w odpowiadaniu na rosnące oczekiwania rynku i budowaniu naszej pozycji w Polsce. Polska jest dla nas bardzo ważnym rynkiem - rozwijającym się mimo wyzwań związanych z pandemią i jej skutków dla gospodarki, o jednym z najniższych wskaźników bezrobocia w Europie. Ten wyjątkowy potencjał chcemy wykorzystać, zwiększając skalę naszych działań, rozwijając kompleksowość usług - począwszy od rekrutacji, przez zatrudnienie stałe i tymczasowe, szerokie usługi outsourcingowe po wspieranie rozwoju kariery pracowników - komentuje Paolo Caramello, Regional Head Central Europe, Gi Group.

Marcos Segador Arrebola dołączył do Gi Group w 2018 roku jako Dyrektor Generalny i członek Zarządu w Indiach, gdzie odpowiadał za strategię rozwoju spółki w obszarze usług HR. Swoją ścieżkę zawodową rozpoczął w T Systems, by rozwijać ją na stanowiskach kierowniczych w międzynarodowych korporacjach Branding & Advertising: Proximity /BBDO (2004–2007), Coleman (2007-2009) oraz EFS (2009-2012). Do 2018 roku pracował dla szwajcarskiej firmy Selecta. Ukończył studia na UPC University w Barcelonie i TU University w Berlinie, International MBA w Szkole Biznesu EADA (Barcelona) i Szkole Zarządzania AIT (Bangkok i Hanoi).

* * *

Gi Group jest międzynarodową agencją pracy i doradztwa personalnego. Prowadzi działalność w zakresie m.in. stałego i czasowego zatrudnienia, wyszukiwania i rekrutacji pracowników oraz outsourcingu. Dzięki strategicznym partnerstwom jest obecna w 58 krajach, z czego w 31 bezpośrednio. Według Staffing Industry Analysts jest jedną z największych firm HR na świecie. W 2019 r. odnotowała obrót w wysokości 2,5 mld euro. W Polsce Gi Group świadczy usługi w ramach czterech wiodących marek – Gi Group, Grafton Recruitment, Wyser oraz Thomas International. Więcej: pl.gigroup.com

KONTAKT DLA MEDIÓW

Dorota Zawadzka