> Strona główna > Centrum prasowe > Informacje prasowe > Grupa Work Service > Oświadczenie Gi Group Poland S.A. z dnia 12/10/22

Oświadczenie Gi Group Poland S.A. z dnia 12/10/22

Spółka Gi Group Poland S.A. dowiedziała się dzisiaj o zatrzymaniu kilku byłych członków zarządu Work Service S.A.

Postępowanie jest prowadzone w związku ze zdarzeniami mającymi miejsce w latach 2010 – 2019, czyli przed przejęciem kontroli nad spółką przez Gi Group Holding S.p.A., które miało miejsce w sierpniu 2020 roku.

Zarząd Gi Group Poland S.A. wyraża wolę pełnej współpracy z organami prowadzącymi powyższe postępowanie.

Gi Group Poland S.A. zaznacza, że w przypadku ewentualnych szkód poniesionych w wyniku niezgodnych z prawem działań poprzednich przedstawicieli Work Service S.A., spółka zastrzega sobie prawo do wniesienia roszczenia przeciwko tym osobom w celu rekompensaty strat.

__

Statement by Group Poland S.A. of 12/10/22

Gi Group Poland S.A. learned today about the detention of some former members of the management board of Work Service S.A.

The proceedings are conducted in connection with the events that took place in 2010-2019, i.e. before Gi Group Holding S.p.A. took over control of the company, which happened in August 2020.

The Management Board of Gi Group Poland S.A. expresses its willingness to fully cooperate with the Authorities conducting the above proceedings.

Gi Group Poland S.A. reserves all rights to claim, demands, cause of action and lawsuits concerning any unlawful actions of such previous members of the Management Board to recover all the direct and indirect damages potentially suffered as a result of the actions which are the subject of these proceedings.

Dorota Zawadzka

dorota.zawadzka@gigroup.com